Spiritueel

U vindt bij ons veel voorwerpen met een spirituele achtergrond, o.a Boeddha’s, klankschalen, kaarsen en etherische olie. Ook zijn er diverse boeken over spiritualiteit en inspiratie, boekjes met spreuken, fotoboekjes,etc.
Wilt u uw stemming beïnvloeden of uw kamer lekker laten ruiken? Komt u dan naar onze winkel en maak een keuze uit het grote assortiment wierook.

Bijv.:

  • ‘Musk’ voor een actief begin van de dag of ‘Passiebloem’ voor inspiratie
  • ‘Seringen’ is een zachte frisse geur.

 

 

     Klankschalen en cimbalen                    Boeddha’s                        Kaarsen

                                 

             Wierook(houders)                           Sfeerartikelen

             

 

Share

Speelgoed

Het speelgoed valt onder de Wereld van het Lokale Assortiment. Je vindt hier onder andere houten speelgoed en puzzels uit onder meer Indonesië en Sri Lanka. Ook vind je bij ons poppen, knuffels, spelletjes en boekjes.

 

         Houten speelgoed                         Poppen                 Babycadeautjes

               

Share

Sieraden en accessoires

Sinds de oudheid versiert de mens zichzelf met magische en religieuze symbolen.

De ontwerpen van sieraden die in onze winkel te vinden zijn, zijn vaak geïnspireerd op deze symbolen en motieven uit andere culturen. Dit omdat ze mooi zijn, of omdat ze een emotionele waarde hebben. Wij hebben een groot assortiment sieraden, dat voortdurend wisselt.

Halskettingen, ringen, armbanden, oorbellen, broches, hangertjes en sleutelhangers, gemaakt van zilver, been, zaden, kralen, stof, glas, leer en vele andere materialen.

Alles met de hand gemaakt.

 Zilveren sieraden                Orchideeën                                                                                      

           

Sieradendoosjes

     Kazuri e.a.                                 Tassen                                          

        

Oorbellen

                         

 

 

 

 

Share

Papier en schrijfwaren

In de wereld van Papier en Schrijfwaren vind je kaarten uit ontwikkelingslanden. Deze kaarten zijn gemaakt van recyled papier en materialen zoals batikstof, gedroogde bloemen en grassen.

Maar wij hebben ook kaarten van organisaties zoals Unicef, Novib en Floris. Deze kaarten worden in Nederland gedrukt en met de opbrengst worden projecten in ontwikkelingslanden gesteund.

Verder tref je er onder andere fotolijstjes, notitieblokken, albums, boekenleggers, kookboekjes, pennen en potloden aan.

Een categorie apart is het olifantenpoeppapier. Van 10 kilo olifantenpoep worden via een vernuftig proces – en met toevoeging van afvalpapier – uiteindelijk 120 vellen papier of 60 vellen karton gemaakt. Dit karton wordt gebruikt voor een groot assortiment artikelen als kaarten, boekenleggers, memoblokken, albums, etc.

 

 

 

Fotolijstjes

 
Olino Paperworks: Dit papier (zuurvrij en biologisch afbreekbaar) wordt al sinds het jaar 1400 gemaakt van de Mulberryboom, die groeit in het noorden van Thailand. De bast van deze boom wordt ieder seizoen afgepeld en groeit daarna vanzelf weer aan. Er worden geen bomen voor gekapt, milieuvriendelijk. De bladeren van deze boom worden aan de zijderupsen gevoerd

Kaarthouders


De kleine uiltjes zijn kaarthouders van gerecycled metaal uit Indonesië


Kaarthouders van zeepsteen, Kenia

Share

De wereld van kunstnijverheid

Geef je huis een werelds tintje met woonaccessoires uit de Wereldwinkel. Met een zeepstenen beeld uit Afrika, een authentieke vaas of handgemaakt houtsnijwerk bijvoorbeeld. Een Balinees, Mexicaans of Indonesisch masker aan de muur geeft uw interieur iets aparts.
Leuk om cadeau te doen is een handgemaakt schaakspel of een muziekinstrument maar ook een fotolijstje van gerecycled papier. U bent altijd verzekerd van een origineel en eerlijk product.

 

 

Manden en vlechtwerk                  Bad                                       Schalen en vazen

             

Recycled glas                                    Beelden                                        Dieren

                    

Recycled papier                             Divers                                             Recycled blik

                                        

  

 

 

                                                   

 

                                    

      

 

      

 

 

Share

De wereld van food, koken en tafelen

Gerechten uit alle windstreken. Doe inspiratie op met één van de vele kookboekjes uit ons assortiment. Sinds kort zijn er ook gratis receptenkaarten. Recepten met smakelijke producten uit Zuid-Afrika (o.a. olie, chutneys), kruiden en kokosmelk uit Sri Lanka, noedels uit Tibet, honing uit Latijns-Amerika enz. Er is ook een mooi assortiment wijnen, o.a. uit Zuid-Afrika. Die kun je schenken in handgeblazen glazen van recycled glas uit Vietnam. De gerechten kun je serveren in het mooie serviesgoed uit Ecuador, Tunesië of Thailand.
En natuurlijk is koffie nog steeds in de Wereldwinkel te koop, een grote variatie: espressobonen, gemalen en pads, met o.a. heerlijke originekoffie uit Guatemala, Ethiopie en Kilimanjaro. En zo zijn er nog veel meer heerlijke Max Havelaar en biologische producten, zoals chocola en broodbeleg.
Je koopt iets heerlijks van bijzondere mensen. Zij kunnen hun eigen huis bouwen, dankzij jouw keuze.

 

  Serviezen en glaswerk            Tajines, ovenschalen en vijzels                

                  
      Tafelaccessoires                              Thee-cadeautjes

                                               

             

Recycled glas

recycled glaswijnglas 19 cm vietnam evenaar

 

Share

Vrijwilligers

In onze winkel zijn momenteel ruim 30 vrijwilligers actief, waarvan er enkelen incidenteel ingezet worden. De meeste medewerkers draaien tenminste 1 dagdeel per week een winkeldienst. Naast de verkoop van onze artikelen zijn er andere taken, zoals het netjes houden van de winkel, het inrichten van de etalage en presentatietafels, de inkoop, de coördinatie rond de kerstpakketten, PR activiteiten en de begeleiding van stagiair(e)s.

Twee van onze vrijwilligers zijn eveneens actief in het bestuur. Naast de winkelcoördinator hebben wij een vrijwilligerscoördinator, tevens coördinator voor de maatschappelijke stage. Wij zijn een 100% vrijwilligersorganisatie en hebben dan ook geen betaalde krachten in dienst. Wat vragen wij van U?

  • belangstelling voor de Derde Wereld
  • een klantvriendelijke instelling

Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe winkelmedewerkers Hebt u belangstelling?

Neemt u dan contact op met: Hanneke Vulto, vrijwilligerscoördinator
hvulto@hotmail.com
                                                          

Bestuur:  Dirk Vermeijden – voorzitter
                  Heily van der Jagt – penningmeester
                  Jaap Poot – secretaris
                  Johan de Ruiter
                  Teuny Vane

Share

Openingstijden & Contact

 

Adres en contact:
Ackershof 84
2641 BL Pijnacker
Telefoon-nummer: 015 3699541
E-mail adres: Stuur een E-mail

 

KvK numer: 2723.4817

RSIN nummer:801772461

Bankrekening: NL03 INGB 0005 5425 46

Openingstijden:
maandag: 13:00 – 17:30
dinsdag t/m donderdag: 9:30 – 17:30
vrijdag: 9:30 – 20.00
zaterdag: 9:30-17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie?

  • Winkelcoördinator: Heily v.d.Jagt (015 369 6855)
  • Vrijwilligerscoördinator: Hanneke Vulto (015 369 5659)
  • Coördinator maatschappelijke stage: Hanneke Vulto (015 3695659)
  • Voorlichting basisscholen m.b.v een lespakket: Heily v.d. Jagt (015 369 6855)
  • Voor Kerstpakketten – Heily v.d Jagt (015 369 6855)
  • Voor Presentaties – Heily v.d Jagt (015 369 6855) 

 

 

kaartwereldwinkel
Share

Eerlijke Handel

Veel van de producten die je koopt komen niet uit Nederland. De meeste producten worden buiten Europa gemaakt: de kleding die je draagt, de schoenen in je kast, de potten en pannen in de keuken, dat leuke vaasje op je vensterbank. Eigenlijk staan we nooit stil bij de herkomst van de producten die we kopen. In de supermarkt kopen we wat we nodig hebben en in de kledingwinkel kopen we wat in de mode is. Wij vinden het heel normaal dat we precies kunnen kopen wat we willen. De makers van de artikelen, producenten, wonen veelal in landen als India, Bangladesh, Vietnam, Peru en Kenia. Landen waar de meeste mensen arm zijn en een hard leven hebben. De Wereldwinkels proberen hier iets aan te doen. Door er voor te zorgen dat ze wel weten waar de producten in de Wereldwinkel vandaan komen. Door eerlijk te handelen met de producenten.

Wereldeconomie
Als je wat verder nadenkt over de herkomst van producten komt er veel meer bij kijken. De hele wereldeconomie draait om handel. Stel jezelf eens de vraag wat de producent krijgt voor het product dat jij koopt. In de reguliere handel krijgen de producenten bijvoorbeeld maar weinig betaald voor hun arbeid. De handelspositie van de armste landen op de wereldmarkt is slecht en de arbeidsomstandigheden laten te wensen over. Hierdoor blijven de producenten in het Zuiden in een afhankelijke positie.

Wat is eerlijke handel?
Wereldwinkels vinden dat handel eerlijk moet zijn. Daarom hebben ze regels opgesteld waarin staat wat eerlijke handel is. In het kort gaat het hierom:

  • Handel met respect voor mens en milieu
  • Menswaardige omstandigheden en zorg voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen
  • Duurzame handelsrelaties met producenten en een goede prijs voor hun producten
  • Ondersteuning bij productontwikkeling
  • Inzicht in doel en werkwijze van alle handelspartners.

Niet alleen de producenten moeten aan deze criteria voldoen maar ook de importeurs die aan Wereldwinkels leveren en de Wereldwinkels zelf. Eerlijke handel is namelijk gelijkwaardige handel. Iedereen moet zich aan de regels houden.

En jouw rol daarin?
Deze regels zijn de einddoelen van eerlijke handel. Door producten te kopen in de Wereldwinkel help je deze einddoelen te behalen. Neem de regel over milieu eens als voorbeeld. Doordat producenten hun producten verkopen, kunnen ze het geld dat ze verdienen gebruiken voor milieumaatregelen. Zo kan een producent van speelgoed milieuvriendelijke verf kopen. Of kan een producent van houten muziekinstrumenten nieuwe bomen planten. Omdat deze criteria in ontwikkeling zijn, noemen we ze ‘groeicriteria’. Criteria die vanaf het begin hetzelfde zijn, noemen we ‘minimumcriteria’. Een goede prijs is hier een voorbeeld van.

Maar wie zijn die producenten en wat hebben zij aan eerlijke handel?
Het zijn bijvoorbeeld koffieboeren, zilversmeden en houtsnijders. Mensen die vaak thuis of in een klein atelier werken. Die met weinig middelen prachtige producten maken. Vaak zijn ze aangesloten bij een grotere organisatie, soms ook niet. De producenten leven in de armste landen van de wereld. Vaak hebben ze geen stromend water, eten of medicijnen. Wonen ze in krotten en kunnen de kinderen niet naar school. Zij zijn blij dat er Wereldwinkels zijn die hun spullen verkopen. De Wereldwinkel geeft namelijk iets extra’s. Voor de ene producent zijn dat adviezen over mode in Nederland of de extra aandacht voor het milieu. De andere producent is blij dat zijn kinderen nu naar school kunnen of dat er een pomp met stromend water in het dorp is gebouwd. De meeste zijn blij dat Wereldwinkels ieder jaar opnieuw hun producten verkopen. Dan weten ze dat ze ook volgend jaar hun kinderen naar school kunnen sturen.

 

Share

Welkom bij Wereldwinkel Pijnacker!

foto voorgevel compr.2013-08-31

De Wereldwinkel is een cadeauwinkel met originele producten, vaak vol symboliek, uit niet westerse culturen.

Bij ons vindt u trendy sieraden, leuke woonaccessoires, authentieke muziekinstrumenten, maar ook spirituele geschenkartikelen.
Ook treft u een uitgebreid assortiment (h)eerlijke levensmiddelen zoals koffie, thee, cacao, chutneys, sauzen en wijn aan.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neemt u dan een kijkje in onze winkel of kijk onder: Assortiment 

De producten van de Wereldwinkel zijn gemaakt met respect voor mens en milieu.
De producenten krijgen een rechtvaardige prijs en kunnen daardoor een menswaardig bestaan opbouwen. U helpt hen daarbij met uw aankoop!

Kijk voor meer informatie op de pagina Fairtrade. Onder Bestuur vindt u ons beleidsplan, het jaarverslag en de jaarrekening 

 

 

                                                                                       volg-ons-via-facebook

Share
Wereldwinkel Pijnacker