Sfeerartikelen

Aromalamp

Zeepsteen is een mineraal in veel kleuren en patronen. Geen enkele lamp is daarom gelijk aan een andere. Elke aromalamp is handgemaakt door ervaren Indiase handwerkslieden.

Gebruiksaanwijzing:

Vul het kommetje met water en voeg daar een aantal druppels geurolie of parfum aan toe (als het kommetje leeg is en je wilt het bijvullen, wacht dan ongeveer 10 minuten tot het hete kommetje is afgekoeld)
Steek een theelichtje aan en plaats dit in de lamp onder het kommetje. Als het water met de olie warm wordt zal de olie verdampen en de geur zich verspreiden.

Onderhoud:

– Gebruik voor reiniging alleen water en zeep (dus niet in de vaatwasser)
– Gebruik geen schuur- of harde schoonmaakmiddelen.

Waarschuwingen:

– Nooit een theelichtje gebruiken zonder aluminium omhulsel
– Nooit een kommetje met koud water vullen wanneer het kommetje heet is (het kan dan barsten!)
– Plaats een brandende aromalamp nooit in de buurt van brandbare stoffen
– Laat een brandende aromalamp nooit onbeheerd achter
– Plaats de aromalamp altijd buiten het bereik van kinderen

 

 

Waxinelichthouder ‘lotus’ van Capiz

Capiz is een platte oesterachtige schelp. die in grote hoeveelheden voorkomt in de wateren rond de Filippijnse eilanden. Het lichtdoorlatende karakter maakt het ideaal basismateriaal voor lampen en waxinelichthouders, maar de importeur Kinta heeft in zijn collectie ook fotolijstjes, sieraden en andere woonaccessoires.
De schelpen worden gewassen en in de juiste vorm gesneden en eventueel gekleurd, waarbij het transparante karakter behouden blijft.
Of ze worden geweekt en vervolgens om een mal gevouwen, gedroogd en ter versteviging ingekwast met een niet-giftige hars.

Onderhoud
Zo nodig in een lauwwarm sopje afwassen. Niet te lang in water laten weken en niet in vaatwasser of magnetron doen

waxinelichthouder lotus groen capiz filippijnen kinta     waxinelichthouder lotus rood capiz filippijnen kinta   waxinelichthouder lotus lichtpaars capiz filippijnen kinta
Leverbaar in diverse kleuren

Waxinelichthouder ‘Dier’

Sarana importeert haar metalen producten uit IndonesiĆ«, Bali. De producten worden gemaakt door een familiebedrijf, bestaande uit zo’n 20 personen. De eigenaar wil graag uitbreiden en wordt daarin ondersteund door Sarana door hun kennis over de westerse markt te vergroten. Ze geven o.a. adviezen over design en westerse trends.
De dierfiguren zijn niet alleen decoratief, maar zijn ook leuke sfeerlichtjes, die door de gaatjes en kieren een gezellig licht verspreiden wanneer er een waxinelichtje in hun buik wordt geplaatst en aangestoken.

         

Mandala

Met deze speelse Mandala uit India heb je een bijzonder product in handen. Dankzij de verschillende vormen en symbolen draagt het tal van betekenissen in zich. En niet minder belangrijk: de makers ervan kunnen werken aan een betere toekomst.

mandala       mandala 2

Share
Wereldwinkel Pijnacker