Wij zijn bijna jarig!

Wij zijn bijna jarig…..op vrijdag 15 april a.s. worden we 50!!!

Op 15 april 1972 is de Wereldwinkel in Pijnacker van start gegaan, heel eenvoudig met een kraam op de markt. Het initiatief kwam van twee jongeren, Letty en Maarten, toen 16 en 19 jaar oud. Al gauw kwamen er meer vrijwilligers. Het ging in die tijd vooral om het vertellen van het verhaal van de eerlijke handel, de boodschap ! De verkoop van producten hoorde er wel bij, maar niet zonder het verhaal. In het begin werd er vooral koffie, thee, rietsuiker en een enkel houtsnijwerk verkocht.

De belangstelling voor eerlijke handel groeide, de kraam werd ingeruild voor een groene wagen, “de keet”. En die moest na een tijdje plaats maken voor een plekje in een leegstaande school, zo werd het comfort en het assortiment beter en er was zelfs een aparte informatie- en leeshoek. Na nog een aantal andere locaties zit de Wereldwinkel, dé cadeauwinkel van Pijnacker, nu al weer bijna 10 jaar in het mooie winkelcentrum Ackershof en het assortiment is zeer breed.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april a.s. vieren we FEEST, iets eerder dan 15 april, vanwege Pasen.

Vrijdag 8 april om 12.30 uur komt burgemeester Björn Lugthart, hij zal het startsein van het feest geven. Een mooie gelegenheid om ook met hem kennis te maken!

Er zijn veel festiviteiten : voor de kinderen zijn er een speurtocht, kleurplaat en schminken, er is djembe-muziek van Afrodite en voor alle klanten zijn er lekkere hapjes en is er ook nog een cadeautje. Iedereen die op 15 april jarig is en in Pijnacker-Nootdorp woont, krijgt een speciaal cadeau (op vertoon van je ID…..) ! Word je op die dag 50? Dan is de verrassing extra groot! Je kunt je t/m 30 april in de winkel melden.

Ook is er een verloting van een Proud Woman, een prachtig groot beeld van serpentijnsteen uit Zimbabwe, waarde € 498,=. Voor 5 euro koopt u één van de 100 loten en maakt u kans op dit prachtige beeld. We beginnen al met de verloting tijdens de Fair Fashion dagen. Van harte welkom !

Meer informatie over de winkel, de producenten en de producten vindt u elders op deze website.

Kom naar de winkel en vier met ons mee!!

 

Share
Wereldwinkel Pijnacker