Nieuws

Bent u op zoek naar een kerststal?

Als u op zoek bent naar een kerststal, kom dan eens langs in onze winkel!

Wij hebben namelijk een groot assortiment kerststallen uit voorraad leverbaar.

005
001
003
004
Share

Fairtrade Week

Van 26 oktober t/m 3 november is weer de landelijke Fairtrade Week. Ook wij doen natuurlijk mee!

Omdat het al lang nat en koud is en de winter nog moet komen krijgt u 10% korting op alle sjaals, ook de lekker warme!

Share

de Verbeelding

Op 28 en 29 september is er weer het bekende Culturele Weekend De Verbeelding, twee dagen met kunst en optredens in Pijnacker, Nootdorp, Oude Leede en Delfgauw met optredens op locatie èn op het Raadhuisplein. Het complete programma vindt u op www.deverbeelding.nu en in de Telstar.

Mooie kunstvoorwerpen vindt u ook in onze winkel.

   

 

Share

Jackfruit, de nieuwe foodtrend

Deze fruitsoort, lokaal ook wel ‘Thong Prasert’ genoemd, kun je op 2 manieren eten: rijp en geel of jong en groen. Rijp jackfruit is zoet. De jonge jackfruit zit bij ons in blik en is ideaal om mee te koken, omdat hij neutraal van smaak is.

Het vruchtvlees neemt makkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. En als je het lang genoeg laat sudderen krijgt het een vlezige structuur. Net echt!  En dat zorgt ervoor dat hij de ideale gangmaker is op het menu van een veganist, vegetariër, flexitariër maar ook van de vleesliefhebber die soms eens wat anders wilt proberen. Kortom: voor iedereen die van lekker en makkelijk eten houdt! Wel zit er minder ijzer en eiwit in en geen vitamine B12

Wilt u het eens proberen, dan vindt u een recept via de volgende link:  Hoofdgerechten – vegetarisch

Nog meer recepten? Ga dan naar http://www.jackfruit.nl 

Ook Albert Heijn besteedt in zijn nieuwste Allerhande aandacht aan deze vrucht

 

 

Share

Fair Fashion Dagen

Van dinsdag 10 september tot en met zaterdag 14 september zijn er weer FAIR FASHION dagen bij de Wereldwinkel van Pijnacker. Deze kleding- en stoffen-verkoopdagen worden georganiseerd in samenwerking met Sari Fair Fashion. Voor het najaar is er weer een mooie collectie herfst- en winterkleding binnengekomen, die we u graag willen laten zien.

     

Midden in de winkel, Ackershof 84, Pijnacker, wordt de collectie gepresenteerd en natuurlijk is er volop gelegenheid om alles te bewonderen, te passen en te kopen. Natuurlijk is alles volgens strenge Fair Trade criteria geproduceerd, zo weet u zeker dat alle producenten een goede prijs hebben gekregen voor hun werk en dat zij onder goede omstandigheden hun werk hebben kunnen doen. Ook is er veel eco-kleding, want het is erg belangrijk dat de kleding ook met zorg voor het milieu wordt gemaakt. Fair Trade en allemaal natuurlijke materialen, zoals wol, katoen, bamboe en hennep, heerlijk om te dragen en mooi om te zien, daar wordt u blij van, maar de makers doet u er ook een plezier mee.

Met deze Fair Fashion dagen biedt de Wereldwinkel u een mooi alternatief voor de vele kleding in andere winkels, waarvan u niets over de achtergrond weet. Kleding waarvan u weet dat het goed zit met de productie, draagt beter ! U bent van harte welkom : dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 uur tot 17.30 uur, vrijdag van 9.30 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Let op: het is maar 5 dagen !

Share

Wereldwinkels 50 jaar – jubileumfeest

Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september vieren we dat het 50 jaar geleden is dat de eerste Wereldwinkel in Nederland van start ging. Daarna volgden er velen, waaronder de Wereldwinkel in Pijnacker die gestart is op 15 april 1972, na een oproep in de Telstar van 24 november 1971. Burgemeester Hempenius gaf het “startschot”. Over een paar jaar gaan we dat uitgebreid vieren, maar nu eerst dit jubileum….

* Alle dagen van de week gaan we u verwennen met allerlei lekkere dingen uit de winkel, kom dus gerust iedere dag even proeven….

* We organiseren een WORKSHOP KAZURI SIERAAD MAKEN. Op dinsdag 3 september om 13.30 uur is de eerste workshop, op woensdag 4 september om 10.00 uur is de tweede workshop in de winkel van Kera Bijoux (Kerkweg 21, Pijnacker). De workshop duurt ca. 2,5 uur. Eerst wordt iets verteld over de Keniaanse producenten van de mooie handgemaakte en handbeschilderde kralen, daarna gaan we zelf aan de slag met een groot assortiment kralen, waaruit u uw eigen ketting kunt samenstellen. Zo maakt u uw eigen unieke sieraad voor slechts € 25,= (in de winkel kosten deze sieraden ca. € 50,=) Aanmelden kan in de winkel of per email naar info@wereldwinkelpijnacker.nl, geef daarbij uw naam en telefoonnummer door en uw voorkeurstijdstip voor de workshop (dinsdag of woensdag). Plaatsing op volgorde van aanmelding. Per workshop kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. VOL = VOL.

 

* De zeer gewaardeerde actie : 4 repen van Tony Chocolonely naar keuze voor € 10,=  herhalen we in deze hele week….

* Voor de kinderen organiseren we op woensdagmiddag (van 13.00 – 15.00 uur) en zaterdag (van 10.00 – 15.00 uur) allerlei leuke spellen en schminken , zaterdag is er ook een springkussen. Voor de speurneuzen wordt er zaterdag een speurtocht uitgezet door het centrum van Pijnacker, deelnameformulier is zaterdag vanaf 9.30 uur in de Wereldwinkel op te halen. Ook is er nog een kleurwedstrijd, kleurplaten krijg je in de winkel.

* Zaterdag 7 september hebben we in de middag van 14.00 tot 16.00 uur, ter verhoging van de feestvreugde, percussiegroep Afrodite uitgenodigd, twee uur lang heerlijke wereldse swingende muziek. Wie dat  wil krijgt de gelegenheid om mee te spelen…..

* We hopen velen van u te zien tijdens deze feestweek, u bent van harte welkom !

* En iedere klant krijgt een verrassing !

Share

Divine assortiment uitgebreid

Ons assortiment Divine repen is uitgebreid!

 

De nieuwe variant Lemon & juniper (citroen-jeneverbes) 

ligt nu ook in onze winkel

 

Share

Arabische kruidenpasta’s

Onze kruidenpasta’s zijn aangevuld met kruidenpasta’s uit de Arabische keuken

De ingrediënten voor de kruidenpasta’s worden verbouwd door een kleine coöperatie van groenten- en kruidenboeren Fermes Bio Sehoul in het noordwesten van Marokko vlakbij Rabat. Sinds onze samenwerking in 2018 is de groep uitgegroeid van vijf naar tien boeren. Eigenlijk zijn het niet tien individuele boeren, maar tien families. Het land is meestal familie eigendom en broers, zussen, ooms en tantes dragen daar allemaal hun steentje aan bij. Het doel van de coöperatie is om uiteindelijk uit te groeien tot vijftig families.

Share

Jaarmarkt

Kom naar de jaarmarkt (29/30 juni)! Op zaterdag zijn wij daar met twee kramen vol leuke acties!

Zoals:

·         Maak een selfie naast de XL Tony reep en win een Tony stapelblik

·         Uniek Tony kwartetspel nu € 2,=     OP =OP

·         Proef de (h)eerlijke chocola van Tony Chocolonely

·         AANBIEDING 4 grote Tony repen voor € 10,=, 18 smaken

·         AANBIEDING kleine Tony repen € 1,= per stuk, 6 smaken

·         Handbeschilderde schalen uit Tunesië, van 19,95, 21,95 en 27,95 nu voor € 9,95   OP = OP   

.         Strandtas XL van € 19,95 voor 14,95     OP = OP

·         Stranddoeken XL in 2 kleuren van 17,95 nu € 9,95   OP = OP

Share
1 2 3 10
Wereldwinkel Pijnacker