Nieuws

Fair Fashion Days

sari voorjaar '23
sari voorjaar. '23
sari voorjaar '23
sari voorjaar '23
sari voorjaar. '23
sari voorjaar '23
sari voorjaar '23

Happy Lona

Van dinsdag 28 maart tot en met zaterdag 1 april bent u van harte welkom bij onze voorjaars-Fair Fashion Days. Weer 5 dagen lang! Op deze dagen kunt u in Wereldwinkel Pijnacker tijdens de gebruikelijke openingstijden (van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur) weer uw keus maken voor duurzame kleding en accessoires gemaakt met respect voor mens en milieu. 

Van onze collega’s van SARI FAIR FASHION uit Dalfsen hopen we veel mooie kleding uit de nieuwe collectie te krijgen. Nieuwe modellen, mooie en lekker draagbare kleding voor voorjaar en zomer. Heeft u speciale wensen laat dat dan zo snel mogelijk weten, dan gaan we kijken wat we voor u kunnen regelen. 

Dit keer hebben we ook een mooie collectie geborduurde kleding en tassen van Happy Lona. Deze importeur heeft producten uit Srinagar, de zomerhoofdstad van Kasjmir, Noord-India, gelegen aan de voet van de Himalaya. De productie vind plaats in kleine werkplaatsen, onder goede omstandigheden. De onderdelen van het te maken eindproduct worden op maat gesneden en het borduurwerk wordt met een borduurmachine op het suède of het leer aangebracht. Dan gaat alles naar de naaiafdeling, waar het eindproduct in elkaar gezet en gecontroleerd wordt, klaar voor verzending naar Nederland.

Heel bijzonder is dat we naast de tassen en portemonnees, die we al een tijdje in ons assortiment hebben, nu -alleen tijdens de Fair Fashion Days – ook een rek met mooi geborduurde kleding hebben. 

We vinden het erg leuk om u twee keer per jaar de gelegenheid te geven om op een verantwoorde wijze uw garderobe aan te vullen en uzelf weer eens te verwennen met iets nieuws.

U bent van harte welkom, we hopen op mooie dagen!

Share

Leuk voor de Paastafel!

Nou heb je eierwarmers en eierwarmers,
maar die van Sjaal met Verhaal zijn het leukst van allemaal!!!
En bij ons nu volop in voorraad.
Dus wil jij met Pasen je tafel leuk opfleuren met deze warmers, wees er dan snel bij!!
 
eierwarmer, sjaal met verhaal
eierwarmer, sjaal met verhaal
eierwarmer, sjaal met verhaal
eierwarmer, sjaal met verhaal
eierwarmer, sjaal met verhaal
Share

Tulpen pluktuin

Op zaterdag 18 maart is er van 10.00 tot 17.00 uur een tulpenpluktuin op het Raadhuisplein waar bezoekers een vers bosje tulpen kunnen plukken. Maar ook wij hebben tulpen! Houdbare van vilt van ‘sjaal met een verhaal’.

En alleen zaterdag de 18 zijn die in de aanbieding! Van €8,95 voor €6,95

Share

Nieuwe kleuren Tunesisch aardewerk

De lente kan beginnen met deze nieuwe kleur serie handbeschilderd servies uit Tunesië! Wij hebben borden en schalen in verschillende maten. Ook een leuk item voor Pasen.
Share

Valentijn

Nog even en het is weer zo ver! Verwen je Valentijn en vind de allerleukste cadeautjes bij ons. En ook nog fairtrade!

    
      

 

Share

Chocolate Love A-Fair

 
De nieuwe smaak van de samenwerking van Tony Tonychocolonely en BEN & JERRY’S bij ons te koop!
 
Het is een Chocolate Love A-Fair zoals Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s het zelf noemen. De twee bedrijven sluiten de handen ineen om hun chocola 100% slaafvrij te maken. Samen vechten ze voor social rechtvaardigheid en blijken als een blok voor elkaar te zijn gevallen.
De choco-grootheid brengt twee Ben & Jerry’s geïnspireerde repen op de markt: de donkere melk brownie (geïnspireerd op het Chocolate Fudge Brownie ijs) en de witte strawberry cheesecake (geïnspireerd op het Strawberry Cheesecake ijs). ‘In de wolken vanaf de eerste hap,’ schrijven ze zelf.
 
Waarom gaan ze uitgerekend nú met elkaar in zee?
Zoals we weten strijdt Tony’s Chocolonely al jaren voor 100% slaafvrije chocola. Met hun repen zijn ze op een missie een eind te maken aan moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de cacao-industrie in Ghana en Côte d’Ivoire. Ben & Jerry’s sluit zich hier volledig bij aan en zal dit jaar nog beginnen met het inkopen van zijn cacao via Tony’s Open Chain – een initiatief dat de gebruikte cacao traceerbaar maakt. Op deze manier weten beiden bedrijven waar de bonen vandaan komen en dat boeren een eerlijke, en voor de langere termijn hogere, prijs krijgen voor hun product. Zo willen ze een einde maken aan de belangrijkste oorzaak voor misstanden in de cacao industrie.
Share

10 februari: Warme Truiendag!

 

10 februari is het weer warme truiendag! Tijd voor zo’n lekker warme plaid of omslagdoek. De plaids (katoen/acryl) en omslagdoeken (yakwol) zijn heerlijk warm en comfortabel.

Of pak een heerlijke shawl van vilt of wol.
Op de foto’s een deel van onze collectie.

 

Share

Nieuw in ons assortiment

Earthware

Earthware producten worden gekarakteriseerd door neutrale kleuren en een natuurlijke uitstraling, geïnspireerd door de natuur.
De producten worden met de hand gemaakt 

   

Share
1 2 3 17
Wereldwinkel Pijnacker