Nieuws

Wanddecoraties

Versier je tuin met onze leuke wanddecoraties van vlinders (groot of klein), libellen of bijen. Maar ook binnen misstaan ze niet!

De keramieken voorwerpen van Dolores komen uit Mexico. Het familie bedrijf waarnaar de naam verwijst maakt zowel siervoorwerpen als gebruiksvoorwerpen. Het ontwerpen ervan doet de eigenaresse zelf. Het bedrijf heeft voornamelijk vrouwen in dienst. Alle producten worden met de hand beschilderd. Hierdoor is elk patroon uniek en daarmee dus ook elk voorwerp. De producten worden op een hoge temperatuur van 1200 graden afgebakken, en zijn voorzien van een glazuurlaag, waardoor ze waterbestendig zijn. Maar ze kunnen niet tegen de vorst, dus denk eraan ze voor de winter binnen te halen.

Share

Cooking bag / stooftas

“New Cooking Bag” (ook wel de stooftas genoemd) is het tweede initiatief van stichting Adwuma Ye en werd naast Tuma Viela opgezet in 2014. De New Cooking Bag staat voor het nieuwe koken. Ellen en haar team stellen een plan op om “Slow Cooking” te introduceren in Ghana. De hooikist in een modern, Afrikaans jasje. Ze ontwikkelen daar een versie van die uitstekend werkt en die ze kunnen maken van materialen die lokaal voor handen zijn. Ze noemen die “New Cooking Bag”. Als vulling wordt kapok gebruikt. Het grote voordeel is dat kapok 100% natuurlijk is. De isolerende eigenschap ervan is enorm. Ook de kapokboeren rondom Tamale worden er beter van omdat we het van hen kunnen inkopen!

De cooking bag is in diverse kleuren verkrijgbaar!

Share

Chocolatemakers, duurzaam geproduceerde chocolade

Tien jaar geleden zijn Enver en Rodney begonnen chocola te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en hun chocola is inmiddels een begrip voor liefhebbers van heerlijke en duurzame producten. Sinds 2019 produceren zij op zonne-energie en emissie-vrij in hun fabriek in de Amsterdamse cacaohaven.
Eén keer per jaar komt het zeilschip Tres Hombres de cacao brengen, twee keer per jaar komen honderden fietsers vanuit Duitsland en Nederland hun chocola ophalen en zij organiseren voortdurend workshops en evenementen waar ze jou graag meer over hun idealen en duurzame werkwijze vertellen. De boeren van de Peruaanse boerencoöperatie NorAndino maken de cacaomassa zelf, verdienen een goed inkomen en samen zorgen zij voor het behoud van het Amazoneregenwoud.

100% Glutenvrij, op zonne-energie geproduceerd,

Bio Fairtrade chocolade, Zero waste & plasticvrij.

Share

Justea assortiment is uitgebreid

Justea is een leuk cadeautje: losse thee in een busje met lepeltje, nu verkrijgbaar in 10 smaken. De theeplantage van Justea is een kleinschalige plantage, die zijn basis heeft in Nandi Hills, Kenia

95% van de Keniase thee wordt in grote fabrieken machinaal bewerkt, wat betekent dat het natuurlijke aroma voor een groot deel wordt vernietigd. Justea pakt het anders aan. Door met de hand te plukken en een andere manier van bewerken krijg je een kwalitatief betere thee met veel meer smaak. Het proces van het maken van elke soort thee bepaalt de smaak en werking. De theebladeren worden allemaal met de hand, geplukt, gerold en gedrukt (om de celwanden open te breken) en gedroogd. Afhankelijk van de soort thee worden de bladeren geoxideerd. Dit oxidatieproces bepaalt de smaak en kleur van de thee.
 
Purple tea bijv.  is een cultivar van de Camellia Sinensus Assamica. Hij wordt paars genoemd omdat de bladeren paars zijn en de thee daardoor een paarse kleur geven. Er zitten veel anti-oxidanten in (meer dan in groene en zwarte thee), vergelijkbaar met de gehaltes in de superfoods acaï bessen en bosbessen. De bladeren worden gebroken, daarna gestoomd, gerold en gedroogd.
Het cafeïne gehalte is lager dan in groene thee.
Share

Tijd voor salade!

Zomer! Warm en dus…..tijd voor salade!
En wij hebben de ingrediënten voor een lekkere dressing!

   

 

 

Share

Geslaagd!

Ben je dit jaar geslaagd voor school! Hieperdepiep hoera!!!
Namens ons van harte gefeliciteerd en veel plezier tijdens de diploma uitreiking!

EN….kom dan (mits je in de gemeente Pijnacker-Nootdorp woont) met je diploma en je ID naar onze winkel, dan feliciteren we jou met een heerlijke TONY CHOCOLONELY reep!

Share

Vroege Vogel actie

Zaterdag 4 juni van 8.00 – 10.00 uur

20% korting op ons hele assortiment, uitgezonderd food!

Daarnaast kunt u onze gans winnen door zijn gewicht te raden (tot 12.00 uur)
Wie het raadt, of er het dichtstbij zit heeft hem gewonnen!

Share

Vaderdag ideeën

Kom lekker snuffelen om leuke ideeën voor Vaderdag op te doen! 

vespa, acaciahout, Thailand
riksja, bamboo hout, Thailand
chopper 28 cm, hout, Thailand
taxi volkswagen 11.3x6x7 cm, aardewerk, Peru
vrachtauto 10x5x8 cm, aardewerk, Peru
boek BBQ _ mini kookboek
boek barebecue
mieren orkest
panter 2
boek kost voor kerels
Muzikant metaal, India
Share

Jaarmarkt

Kom naar de jaarmarkt (21 mei)! Op zaterdag zijn wij daar met twee kramen!

Profiteer van onze actie: 4 repen chocolade voor €10 en vergelijk!
In de ene kraam hebben we de bekende Tony repen en in de andere kraam Johnny Doodle repen als experiment.

Johnny Doodle is opgericht in 2015, en begon met 4 heerlijke smaken fudge. In Januari 2016 lanceerden zij hun heerlijke chocolade. De cacao die hiervoor is gebruikt komt uit West-Afrika, en specifiek Ghana.
Johnny Doodle is UTZ Certified. UTZ valt onder de Rainforest Alliance, en is de grootste organisatie die zich inzet voor duurzame cacao. Duurzaam verwijst hier naar de impact die de cacao productie heeft op alle aspecten van het eco-systeem: planten, dieren en mensen. Dat betekent van alles van bijv. het verbeteren van de werkomstandigheden tot het tegengaan van ontbossing.

Daarnaast heeft Johnny Doodle als doel voor de toekomst een volledig transparante productieketen te bezitten, waarbij zij zelf hun cacaobonen importeren. Johnny Doodle is op dit moment al in het bezit van de juiste certificaten.

Share
1 2 3 15
Wereldwinkel Pijnacker