Nieuws

Fair Fashion Days

 

voorjaarscollectie 2024
voorjaarscollectie 2024
voorjaarscollectie 2024
voorjaarscollectie 2024
voorjaarscollectie 2024
voorjaarscollectie 2024

Van dinsdag 9 april tot en met zaterdag 13 bent u van harte welkom bij onze voorjaars-Fair Fashion Days. Dit keer weer vijf dagen lang ! Op deze dagen kunt u in Wereldwinkel Pijnacker tijdens de gebruikelijke openingstijden (dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur) weer uw keus maken voor duurzame kleding en accessoires gemaakt met respect voor mens en milieu.

Van onze collega van SARI FAIR FASHION uit Dalfsen krijgen we ook dit keer de kleding. Wij hebben alvast wat inspiratie opgedaan door hun website/webshop te bezoeken. Daar werden we blij van …. Weer een mooie nieuwe collectie, nieuwe modellen, mooie, vrolijke en lekker draagbare kleding voor voorjaar en zomer.

Bijzonder is dat er nu ook een bijzondere collectie sokken is van Let’s do Goods. Deze sokken hebben een verhaal….. de bijzondere en vaak kleurrijke dessins zijn ontworpen door dakloze kunstenaars ! Ze zijn gemaakt van 95% biologische katoen. Maar dat is nog niet alles ….. de verkoop van één paar kunstsokken levert ook een gratis paar sokken op voor een dakloze. De gratis sokken voor de daklozen worden gemaakt van in ons land ingezamelde spijkerbroeken. Daarvan worden weer vezels, nieuwe garens en tenslotte sokken gemaakt in Den Haag in de Sociale Sokkenfabriek. Een product dus wat duurzaam en sociaal is, daar willen we graag aandacht voor vragen

Heeft u speciale wensen laat dat dan zo snel mogelijk weten, dan gaan we kijken wat we voor u kunnen regelen. We vinden het erg leuk om u twee keer per jaar de gelegenheid te geven om op een verantwoorde wijze uw garderobe aan te vullen en uzelf weer eens te verwennen met iets nieuws. U bent van harte welkom !

Share

Chocolade met een goed verhaal

Op 30 maart 2024 vindt de 15e chokofahrt plaats. De chokofahrt is een georganiseerde fietstocht om biologische chocolade emissievrij te vervoeren en in de winkels te krijgen. De fietstocht staat 2 keer per jaar gepland, in het voorjaar en najaar. 

Het vervoer van de cacaobonen gebeurt op windkracht en het produceren van de chocolade op zonne-energie. Het zeilschip de ‘Tres Hombres” vervoert de in de chocolade verwerkte cacaobonen één keer per jaar vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland naar de fabriek van de ChocolateMakers. De verpakking van de repen is volledig composteerbaar.

Onze sportieve vrijwilliger Jaap Poot fietst heen en weer naar Amsterdam om de voorraad voor onze winkel op te halen.

Share

Pasen

 
Onze collectie van Sjaal met Verhaal staat helemaal in het teken van voorjaar en uiteraard Pasen! Alles van vilt, gemaakt door de ambachtslieden in Nepal.
Voorjaarsbloemen, eierwarmers in de vorm van muizen, kippen, bloemen, hangers voor aan de paastak, een handpop haas en nog veel meer!
En natuurlijk hebben we ook onze Tony Chocolonely paaseitjes
 
           
                                  
                                                   

 

 

Share

Geef 1 uur voor meer natuur!

Doe je ook mee met  WWF-earth hour 2024? Doe van 20.30-21.30 1 uur het licht uit voor meer natuur (klik hier voor meer informatie). En maak het dan gezellig met onze kaarsen uit Swaziland of lotus-waxinelichtjes. 

 

Share

Internationale vrouwendag

8 Maart: Internationale vrouwendag, een dag met wereldwijd aandacht voor vrouwen, emancipatie en vrouwenrechten.

In onze winkel hebben we prachtige vrouwenbeelden. Geef je powervrouw een proud lady uit Zimbabwe of zo’n mooie vrouw van klei uit Mexico.
ook de bronzen beeldjes uit Burkina Faso verdienen een ereplaats in het huis van zo’n krachtige vrouw!
Klik voor informatie over deze beelden hier

       

 

     

Share

Valentijn

Nog even en het is weer zo ver! Verwen je Valentijn en vind de allerleukste cadeautjes bij ons. En ook nog fairtrade!

  

                                          

                                           

 

Share

Hey Sweetheart – Melkchocolade met bosvruchten

Verwen je Valentijn met een mooi hart van heerlijke melkchocolade met lekkere gedroogde bosvruchten. De cacaobonen voor onze Sweetheart komen van CooAgroNevada, een vrouwencoöperatie in Colombia.

  • 100% Glutenvrij
  • Op zonne-energie geproduceerd
  • Bio Fairtrade chocolade
  • Zero waste & plasticvrij
Share

Omslagdoeken van Yakwol, lekker warm!

Wapen je tegen de kou met onze lekker warme omslagdoeken/sjaals van yakwol/katoen uit Nepal
Maak het af met handwarmers (in verschillende kleuren verkrijgbaar) en een haarband van Sjaal met een verhaal

Share
Wereldwinkel Pijnacker