Ga terug

Avocado-mango-ijs met kokos en paranoten

Bereidingstijd 20 minuten
Vriezen 8 uur
Gang Nagerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 g avocado in blokjes
  • 350 g mango* in blokjes
  • 1 rijpe banaan
  • 100 ml kokosmelk*
  • sap van 1 limoen
  • merg van 1 vanillestokje
  • gehakte paranoten
  • kokosvlokken

Instructies
 

  • Doe het fruit een nacht lang, of minstens 8 uur, in de vriezer
  • Haal vlak voor je het ijs wilt gaan maken uit de vriezer, laat 5-10 minuten staan en pureer dan samen met de kokosmelk, het limoensap en de vanille tot een glad ijsmengsel in een keukenmachine of sterke blender
  • Is het mengsel te dik of blijf je stukjes houden? Voeg dan wat extra kokosmelk of een scheutje amandelmelk toe en pureer nogmaals
  • Verdeel over 4 schaaltjes, bestrooi met gehakte paranoten en kokosvlokken en serveer direct

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
- In plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk of een andere plantaardige melk gebruiken
- Restje over? Bewaar het in de vriezer en eet het later als ontbijt, snack of dessert
- Houd een paar blokjes bevroren mango achter en roer die er vlak voor het serveren doorheen
- Heb je een ijsmachine? Pureer dan alle ingrediënten tot een glad mengsel en maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing. De stap van het vooraf bevriezen van het fruit kun je dan overslaan
 
Bron: Kookboek 'Eerlijk eten'(Keff & Dessing, 2015)