Recept afdrukken

Kokoskoffie

Bereidingstijd10 min
Gang: Hapjes / drankjes
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 tl kaneel
  • 150 ml slagroom
  • koffielikeur
  • oploskoffie* voor 4 kopjes
  • 4 el fijne, witte kristalsuiker*
  • 1 blikje biologische kokosmelk, 270 ml* uit de koelkast
  • 1 tl cacaopoeder*

Instructies

  • Schep de kokosroom (het gestolde deel bovenin het blikje) van het kokoswater en doe dit met 50 ml slagroom in een hoge kom
  • Voeg twee eetlepels suiker toe en klop tot een lobbige room
  • Klop van de overige slagroom en suiker apart een dikke room
  • Meng de oploskoffie met de kaneel en bereid de koffie verder volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Schep de lobbige kokosroom en de likeur door de hete koffie en garneer de koffie met een dot dikke slagroom en een snuf cacaopoeder

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Wereldwinkel Pijnacker