Ga terug

Ananas tarte tatin met kokosroom

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerechten
Porties 4 perdonen

Ingrediƫnten
  

  • 4 plakken bladerdeeg ontdooid
  • 80 g boter
  • 1 el citroensap
  • 1 cm gember fijn geraspt
  • 4 schijven ananas*
  • 80 g rietsuiker*
  • 1 blikje kokosmelk (270 ml)* uit de koelkast
  • vloeibare honing*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 gr. C
  • Laat de rietsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur karamelliseren
  • Voeg, wanneer de suiker bruin kleurt en bubbelt, citroensap, boter en gember toe
  • Laat smelten en verdeel over 4 ramequins
  • Leg de ananasschijven erin en vouw een plakje bladerdeeg over de schijven
  • Bak de tarte tatins in 15-20 minuten gaar
  • Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk (zet het blikje hiervoor in de koelkast) en doe in een maatbeker
  • Zet er de staafmixer even op en klop lobbig
  • Draai de ramequins om op 4 bordjes en serveer met een dot kokosroom en honing

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade