Ga terug

Brochette met tapenade en sardines

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes, in stukken van 2 cm.
  • 400 g trostomaten, gewassen
  • 75 ml. olijfolie extra viergine
  • molen zongedroogde tomaat mix peper olijf*
  • ½ (zuurdesem)brood, in plakjes
  • 1 pot tapenade tomaat
  • 2 blikjes sardines, graatjes verwijderd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C
  • Leg de courgettestukken en tomaatjes in een ovenschaal of braadslee en besprenkel met de helft van de olijfolie
  • Bestrooi met kruiden uit de molen en zet ca. 20 min. in de oven
  • Verhit intussen een koekenpan en bestrijk de sneetjes brood met de rest van de olijfolie
  • Bak de broodjes aan beide zijden krokant
  • Besmeer de broodjes met tapenade en beleg ze met de sardientjes.
  • Serveer ze bij de geroosterde groenten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade