Ga terug

Rijstsalade met gemberkip

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g Pandan rijst*
  • 200 g verse gedopte doperwtjes (of evt. diepvries)
  • 200 g peultjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g kippendijfilets
  • 75 ml Woksaus Soy Ginger
  • ½ ananas (vers of blik) in stukjes
  • ½ komkommer. geschild, in halve maantjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 50 g gezouten pinda's
  • 2 limoenen
  • 1 bosje koriander of platte peterselie (20 g), grof gehakt

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
  • Kook de erwten in water met zout in 6 minuten beetgaar
  • Kook de peultjes in 4 minuten knapperig gaar
  • Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud
  • Verhit de olie in een koekenpan
  • Bak de kip in 15 minuten rondom bruin en gaar
  • Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 minuten, tot de saus aan de kip gaat hechten
  • Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 minuten afkoelen
  • Giet de rijst af
  • Spreid de rijst uit op een platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Meng de erwten, peultjes, ananas, komkommer, rode ui, pinda's, het sap van 1 limoen en de helft van de koriander of platte peterselie door de rijst
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Snijd de gemberkip in repen en verdeel met de saus over de salade
  • Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen er in partjes gesneden bij

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Variatietip:
Vervang de kipdijfilet eens door grote garnalen (vers of ontdooid uit de diepvries) of blokjes tofu
Bak de garnalen of tofu 5 minuten al omscheppend in een wok en voeg de woksaus toe
Vervang de pinda's eens door cashewnoten
 
Dit recept komt uit een uitgave van Delicious Magazine
Bereiding Eke Mariën
Receptuur Janneke Philippi