Ga terug

Naan pizza met kip tandoori

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 pizza's

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine in dunne plakken
  • zout
  • 1 el Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 6 el olijfolie
  • verse koriander
  • 4 (korianderknoflook) Naan broden
  • 2 tomaten in plakken
  • 1 zakje mini mozzarella (ca. 20 bolletjes), gehalveerd
  • 1 pakje Tandoori kruidenpasta*

Instructies
 

  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en dek af met folie. Zet ze 15 minuten weg
  • Meng de Tandoori kruidenpasta met de Griekse yoghurt of crème fraîche en marineer hier de blokjes kipfilet in
  • Verwarm de oven voor op 225 °C
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gemarineerde kipblokjes gaar
  • Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier
  • Neem de kipblokjes uit de pan en voeg nog 4 eetlepels olie toe
  • Bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en gaar
  • Bedek de Naan broden met enkele plakken gebakken aubergine, plakken tomaat, de Tandoori kipstukjes en gehalveerde bolletjes mozzarella
  • Plaats de broodjes 4-6 minuten in de oven zodat de mozzarella smelt
  • Bestrooi de broodjes vlak voor het serveren met verse koriander

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Shiraz (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original