Ga terug

Empanada's met Sweet Chili Ananassaus

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • pak bladerdeeg, ontdooid
  • pak (450 g) bladspinazie (diepvries), ontdooid
  • 75 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • 75 gram olijven, zonder pit en in stukjes
  • 3 stuks eieren, los geklopt
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • (kant en klaar rauwkost)salade 
  • molen Zongedroogde tomaat peper olijf
  • molen Zeezout mix chilipeper
  • 1/2 blik Ananas, uitgelekt en in blokjes*
  • 150 ml Sweet Chili saus*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Knijp het vocht uit de spinazie en doe het in een kom
  • Meng de pijnboompitjes, olijven, flink wat zongedroogde tomaat kruidenmix en bijna al het ei goed met de spinazie
  • Roer de feta er voorzichtig door
  • Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas 10 rondjes
  • Kneed de restjes deeg tot een bal en rol uit tot een plak
  • Steek ook daar een rondje uit
  • Herhaal dit
  • Leg wat spinazievulling op een helft van elk rondje en klap het deeg dicht
  • Druk de rand vast met een vork
  • Bestrijk de empanada's met het restje ei en bestrooi met zeezout mix chilipeper
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin
  • Maal de ananas met een staafmixer tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus
  • Serveer de empanada's met (kant en klaar) salade en de ananassaus

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade