Ga terug

Vegetarische gele linzencurry met rijst

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 flinke courgette, in blokjes
  • 1 venkelknol, schoongemaakt en in repen (houd wat groen apart)
  • 1 zoete aardappel van ca. 200 g, geschild en in plakjes
  • 1 blik linzen, 400 g, uitgelekt
  • 300 g Basmati rijst*
  • 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta*
  • 1 blik Kokosmelk 400 ml.*

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de olie in een hapjespan en voeg de uisnippers toe
  • Voeg de groenten en de plakjes aardappel toe en bak dit enkele minuten mee
  • Voeg de gele curry toe en bak deze ook even mee
  • Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook
  • Laat de curry op laag vuur pruttelen tot de groenten beetgaar zijn
  • Voeg als laatste de linzen toe en verwarm het gerecht nog enkele minuten
  • Serveer de rijst in een schaal en schep de gele linzencurry erbij
  • Garneer het gerecht met enkele takjes venkelgroen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade