Ga terug

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 g du Puy linzen
  • 2 aubergines
  • 4 bosui
  • 50 ml. olijfolie
  • 1 limoen
  • 150 g verse spinazie
  • 8 blaadjes munt
  • 100 ml. dikke yoghurt
  • Molen Zeezoutmix Groene kruiden
  • 1 Ć  2 el Gele Curry Kruidenpasta*
  • Molen Pepermix Citrus Knoflook

Instructies
 

  • Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in ca. 20 minuten beetgaar en giet af
  • Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af
  • Laat dit 20 minuten staan
  • Snijd de bosui in ringen
  • Verhit twee el olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe
  • Fruit tot de geuren vrijkomen
  • Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe
  • Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen
  • Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie
  • Grill de aubergineplakken in een grillpan
  • Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen
  • Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met peper- en/of zeezoutmix
  • Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade