Ga terug

Kruidige curry pompoentaart

Bereidingstijd 15 minuten
baktijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 blaadjes (volkoren) bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 2 preien
  • 1 flespompoen van ca. 750 g
  • 1 el plantaardige olie
  • 4 eieren
  • kant en klaar herfstsalade
  • 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta*
  • ½ blik Kokosmelk, 400 ml*
  • molen Zeezout mix Chilipeper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Ontdooi het bladerdeeg
  • Snijd de prei in ringen, maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei
  • Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe
  • Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand
  • Breek de 4 eieren en klop ze los in een kom
  • Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar
  • Breng dit op smaak met het zeezout
  • Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven
  • Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar
  • Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar herfstsalade

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original