Ga terug

Salade van fairtrade quinoa en geroosterde pompoen

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g quinoa*
  • 1.5 kg pompoen
  • 3 cm verse gember, geschild en fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 rode pepers, fijn gesneden
  • 3 el olijfolie
  • half bosje koriandersteeltjes, grof gehakt
  • 200 geitenkaas of feta
  • 50 g zonnebloempitten
  • sap van 1 limoen
  • paar takjes verse munt, de blaadjes
  • paar takjes verse koriander, de blaadjes
  • 150 g rucola
  • vers gemalen zeezout*
  • vers gemalen peper

Instructies
 

  • Doe de quinoa in een pan met 500 ml water en wat zout
  • Breng dit geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken tot de quinoa het water heeft opgenomen (ca. 10-12 minuten)
  • Zet het vuur uit, roer door en laat de quinoa afkoelen met het deksel op de pan
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm groot
  • Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal samen met de gember, rode pepers, knoflook, olijfolie en koriandersteeltjes
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en zout
  • Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten in ongeveer 30-35 minuten gaar
  • Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren.
  • Pas op dat de pitjes niet verbranden. Houd de pitjes apart
  • Doe de quinoa in een grote kom en voeg de geroosterde pompoen, het limoensap en de verse kruiden toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout
  • Strooi de pompoenpitten hierover en brokkel de feta in stukken over de salade
  • Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de quinoasalade over de borden
  • Besprenkel met olijfolie

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Eet de salade met ciabatta