Ga terug

Indiase groentecurry

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eetl sojaolie of ghee
  • 1 grote ui gesneden in blokjes
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 rode peper gesnipperd
  • 1 stuk gember (circa 8 cm.), geraspt
  • 1 courgette gesneden in stukken
  • 1 aubergine gesneden in blokjes
  • 1 rode puntpaprika gesneden in stukken
  • Voor erbij: Naanbrood en/of Pappadums
  • 6 tomaten gesneden in stukken
  • ½ blik kikkererwten uitgelekt
  • 1 pak rode curry kruidenpasta*
  • 1 blik kokosmelk*
  • 1 handvol cashewnoten
  • 1 handvol verse koriander
  • 1 pak pak Basmatirijst*

Instructies
 

  • Bak in een grote hapjespan met 4 el olie de uien glazig
  • Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak enkele minuten mee
  • Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomate toe en roer zachtjes gedurende 10 minuten
  • Voeg de kikkererwten toe samen met de kokosmelk en laat ca. 20 minuten op laag vuur pruttelen
  • Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Serveer de rijst en groentecurry apart en garneer de curry met verse koriander en cashewnoten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
In India wordt curry in plaats van bestek met naanbrood of pappadums gegeten