Ga terug

Oosterse paddenstoelenbouillon met rijstnoedels

Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 g gerookte tofu
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el plantaardige olie
  • 250 g paddenstoelenmix
  • scheutje sherry
  • 800 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 bosui in ringetjes
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus*
  • Sambal Oelek naar smaak
  • 150 g rijstnoedels*

Instructies
 

  • Marineer de gerookte tofu in een marinade van gembersiroop, sojasaus en sambal naar smaak
  • Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Verhit olie in een soeppan en bak de paddenstoelenmix kort
  • Verhit de grillpan
  • Neem de tofu uit de marinade en griil kort aan beide kanten
  • Blus de paddenstoelenmix af met een scheutje sherry en de rest van de marinade
  • Voeg de bouillon toe en breng tot net aan de kook
  • Verdeel de rijstnoedels over de soepkommen en giet de hete soep erover
  • Voeg vlak voor het serveren de gegrillde tofu en bosui toe
  • Garneer met sesamzaadjes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original