Ga terug

Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 el plantaardige olie
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 300 gr jonge bladspinazie
  • 1 limoen in partjes
  • 1/2 tot 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta*
  • 1 blik Kokosmelk* 400 ml

Instructies
 

  • Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry kruidenpasta naar wens toe
  • Fruit tot de geuren goed vrijkomen
  • Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe
  • Laat de kikkererwten uitlekken
  • Snijd de paprika's in ringen en verwijder de zaadjes
  • Voeg de paprika en kikkererwten aan de soep toe en laat ca. 5-8 minuten koken tot de paprika beetgaar is
  • Was de spinazie en laat deze uitlekken
  • Verdeel de spinazie over vier royale soepkommen en giet er de soep overheen
  • Knijp eventueel een partje limoen uit boven de soep

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood) Zuid Afrika, Fair Trade Original