Ga terug

Rendang met groenten, met pitabrood en muntyoghurt

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 200 g broccoliroosjes
  • 200 g witte reuzenbonen of limabonen (blikje)
  • 1 ui
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 lente-ui
  • 2 el pompoenpitten
  • sap van een ½ citroen
  • 200 ml (plantaardige) yoghurt
  • 15 g muntblaadjes
  • 1 pitabrood
  • peper
  • 1 tl chiliflakes optioneel
  • 1 pakje Indonesische Rendang Kruidenpasta
  • 200 ml kokosmelk*
  • een draai van de zeezoutmix molen kokos citroen en koriander

Instructies
 

  • Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel koud
  • Spoel de reuzenbonen goed af
  • Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringen
  • Verhit de olie in de wok en bak hierin heel kort de ui (houd de lente-ui apart voor later)
  • Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en roer door tot de kruidenpasta goed door de kokosmelk is opgenomen
  • Doe de geblancheerde broccoli, bloemkool en de bonen erbij
  • Laat ongeveer 10 minuten zacht sudderen
  • Maak ondertussen de munt-yoghurt:
  • Hak hiervoor de munt fijn
  • Roer deze door de yoghurt en druppel er een beetje citroensap naar smaak bij
  • Breng de dip op smaak met peper en de zeezoutmix kokos, citroen en koriander en eventueel wat chiliflakes
  • Verwarm het pitabrood en snijd in 4 punten
  • Snijd de punten open en verdeel over 4 borden
  • Schep de groentenrendang erop en een lepel munt-yoghurt
  • Garneer het geheel met de lente-ui ringen en pompoenpitten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade