Ga terug

Gemarineerde ham met ananasstukjes

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 lichtgerookte schouderham
  • 20 kruidnagels
  • 4 Shanghai paksoi of boksoi
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • 2 el vloeibare honing
  • 2-3 tl Sambal Badjak, naar smaak*
  • 1 blik ananasstukjes*
  • 1 pak Basmatirijst*
  • 1 flesje woksaus Soy Ginger

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175⁰ C
  • Maak een marinade van de honing, twee eetlepels olie en sambal naar smaak
  • Wrijf hiermee de ham in
  • Laat de ananasstukjes uitlekken en prik alle stukjes met een kruidnagel vast op de ham
  • Plaats de ham in een braadslede en zet 15 minuten in de oven
  • Besprenkel de ham tussendoor met de vrijgekomen braadsappen
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd de paksoi overdwars doormidden
  • Verhit olie in een wok en bak de paksoi aan beide kanten bruin
  • Voeg de woksaus toe
  • Wanneer de ham klaar is, snijd dan een deel van de ham in dunne plakken
  • Leg deze plakken op de borden samen met de paksoi en saus en een torentje witte rijst
  • Garneer met verse koriander
  • Serveer de rest van de ham op tafel

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid Afrika. Fair Trade Original