Ga terug

Thaise groene curry met jackfruit

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 zoete aardappel
  • 100 g boerenkool
  • 80 g kikkererwten
  • 15 g koriander
  • 25 g hazelnoten
  • plantaardige olie
  • 1 blik jackfruit*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1 pakje Thaise groene curry*

Instructies
 

  • Spoel het jackfruit af, laat goed uitlekken en snijd in gelijke stukken
  • Snipper de ui, snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de boerenkool grof
  • Hak de koriander en hazelnoten
  • Spoel de kikkererwten af en laat ook deze goed uitlekken
  • Verwarm twee eetlepels olie in een wok of pan met dikke bodem en bak hierin de ui en de zoete aardappelblokjes
  • Doe de currypasta erbij en bak even mee
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door tot de pasta is opgelost en doe de jackfruit erbij
  • Laat het geheel al roerend zachtjes sudderen tot de zoete aardappel beetgaar is
  • Doe de boerenkool en kikkererwten erbij en warm nog even door
  • Bestrooi de curry voor serveren met de gehakte hazelnoten en de koriander
  • Lekker met platbrood of noedels

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade