Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes, de zoete aardappel in reepjes en hak de knoflook
Verwijder de nerf uit de cavalo nero (of de boerenkool) en snijd het blad fijn. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui met de zoete aardappel en bleekselderij ongeveer 3 minuten. Doe de knoflook erbij en bak kort mee. Roer de linzen en de kruidenpasta erdoor. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur ongeveer 8 minuten doorkoken. Proef de soep af en breng eventueel op smaak met peper en zout
Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en hak de koriander. Schep de cavalo nero door de soep en laat in ongeveer 2 a 3 minuten slinken.
Verdeel de harira soep over 4 borden, schep hierover een flinke lepel yoghurt en bestrooi met de gehakte koriander en de geschaafde amandelen
Serveer de soep met plat brood of Turks brood