Ga terug

Harira soep met Cavalo Nero

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 grote , zoete aardappel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes
  • 620 g linzen 2 blikjes
  • 200 g cavalo nero of boerenkool
  • 750 ml water
  • 3 el olijfolie
  • 5 g koriander
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 20 g geschaafde amandelen
  • zout, peper
  • 1 pakje Marokkaanse harira soep kruidenpasta*
  • plat brood of Turks brood

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes, de zoete aardappel in reepjes en hak de knoflook
  • Verwijder de nerf uit de cavalo nero (of de boerenkool) en snijd het blad fijn. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken
  • Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui met de zoete aardappel en bleekselderij ongeveer 3 minuten. Doe de knoflook erbij en bak kort mee. Roer de linzen en de kruidenpasta erdoor. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur ongeveer 8  minuten doorkoken. Proef de soep af en breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en hak de koriander. Schep  de cavalo nero door de soep en laat in ongeveer 2 a 3 minuten slinken.
  • Verdeel de harira soep over 4 borden, schep hierover een flinke lepel yoghurt en bestrooi met de gehakte koriander en de geschaafde amandelen
  • Serveer de soep met plat brood of Turks brood

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Wil je het recept vegan maken? Vervang dan de dikke yoghurt door plantaardige kwark of yoghurt