Ga terug

Thaise Rode Currysoep met paddenstoelen

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 winterwortel
  • 1 pastinaak
  • 1 prei
  • 150 g paddenstoelenmix
  • 1 ui
  • 1 tenen knoflook
  • 1 bosje bieslook
  • ½ limoen (het sap)
  • olijfolie
  • peper/zout 1
  • 1 pakje kruidenpasta Rode Curry*

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de pastinaak en de wortel en was de prei. Snijd de groenten in dunne reepjes van gelijke dikte. Verwijder eventueel zand van de paddenstoelen en scheur ze in stukken. Hak de bieslook fijn
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de pastinaak en de wortel reepjes aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak even mee. Doe als laatst de ui en de knoflook erbij. Roer de currypasta erdoor en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, roer de soep goed door en breng aan de kook
  • Laat de currysoep koken tot de wortel en pastinaak beetgaar zijn en doe net voor het serveren de prei erbij. Breng op smaak met limoensap en eventueel zout en peper
  • Schep de currysoep in 4 borden en bestrooi met de gehakte bieslook

Notities

Ingrediënten met* zijn fairtrade
  • Lekker om te serveren met naanbrood en (plantaardige) yoghurtkruiden dip
Trefwoord vegetarisch