Ga terug

Brownie met espresso en chocolade

Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Porties 1 bakblik

Equipment

  • bakblik of ovenschaal van ongeveer 25 x 15 cm
  • bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 300 g roomboter
  • 300 g pure chocolade
  • 340 g bloem
  • 600 g donkere basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 4 tl vanillesuiker
  • 100 ml biologische Dark Roast Espresso*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Doe de boter en de chocola samen met de espresso in een bekken (rvs-beslagkom). Verwarm deze al roerend boven een pan met kokend water (au bain-marie) tot de chocola helemaal gesmolten is
  • Meng in een andere kom de bloem, basterdsuiker, eieren en de vanillesuiker goed door elkaar. Spatel het chocolademengsel er rustig doorheen tot alles mooi gemengd is
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin
  • Bak de brownie 40 minuten in het midden van de oven
  • Lekker om te serveren met verse frambozen en munt

Notities

Ingrediƫnten met* zijn fairtrade