Ga terug

Thaise rode viscurry met kikkererwten

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 g witvis in blokjes
  • 1 zoete aardappel in kleine blokjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 lente-uien in ringen
  • 1 bosje groene asperges in stukjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 2 el amandelschaafsel geroosterd
  • 15 g koriander gehakt
  • limoensap naar smaak
  • 250 g kikkererwten
  • 1 pakje Thaise rode curry kruidenpasta*
  • 400 ml kokosmelk*

Instructies
 

  • Zet de de currypasta even aan in de pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui hier aan toe. Fruit het geheel aan tot deze glazig zijn
  • Voeg de courgette, groene asperges, en zoete aardappel toe en bak deze even mee. Schenk de kokosmelk in de pan en laat de groenten ongeveer 10 minuten garen op laag vuur
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
  • Voeg de blokjes vis, kikkererwten en tomaat toe en verwarm deze 3 tot 5 minuten mee tot de vis gaar is
  • Maak de curry af met limoensap naar smaak, lente-ui, koriander en amandelschaafsel

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
  • Tip 1: Lekker om te serveren met Fairtrade Original zilvervliesrijst* of rijstnoedels*
  • Tip 2:Vind je de curry te pittig? Voeg dan wat extra kokosmelk toe zodat hij precies goed op smaak is
Trefwoord curry