Ga terug

Rode Curry noedelsoep

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie*
  • 350 g kippendij
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uien
  • 100 g taugé
  • 2 el gezouten pinda's
  • 1 bos koriander
  • 1 limoen
  • 1 pakje Thaise rode curry kruidenpasta*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 125 g Tibetaanse noedels

Instructies
 

  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken
  • Snijd de kip in dunne repen en bak in wat olie in een koekenpan rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout en zet de kip even weg in een schaaltje tot verder gebruik
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit beide in dezelfde koekenpan tot ze glazig zien. Voeg de Thaise Rode Curry pasta toe en bak deze kort en al roerend mee. Giet de kokosmelk erover en roer tot de pasta helemaal is opgenomen in de kokosmelk. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper
  • Snijd de rode paprika in kleine blokjes en de lente-ui in fijne ringen. Hak de koriander de pinda’s grof en snijd de limoen in parten
  • Verdeel de noedels, gebakken kip, paprika, lente-ui en de taugé over 4 borden of kommen. Schep hier de soep op en maak het geheel af met wat gehakte koriander en gehakte pinda’s. Serveer er partjes limoen bij

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord soep