Ga terug

Mexicaanse Enchillada's met groene salsa

Bereidingstijd 25 minuten
+ 10 minuten wachttijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g kipfilet
  • 2 rode uien
  • 5 tortilla's
  • 100 g mozzarella geraspt
  • 50 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • bosje koriander
  • 1 laurierblaadje
  • 1 pakje kruidenpasta voor Mexicaanse Enchilada's met groene salsa

Instructies
 

  • Doe de kip, 1 grof gesneden ui, laurier, knoflook en de helft van koriander in 1 liter koud water en breng aan de kook. Houd 10 minuten tegen de kook aan.
  • Haal de kip uit de pan en trek deze uit elkaar. Verdeel de kip over tortilla’s.
  • Roer voor de salsa 130 ml kookvocht van de kip en de helft van de tomatenpuree door de kruidenpasta. Verdeel de helft ervan over de kip. Rol de tortilla’s op en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de rest van de salsa, kaas en dungesneden ui erover. Zet 10 minuten in de oven op 180C°.
  • Serveer de enchilada’s met koriander, room en zelf gemaakte guacomole

Notities

Ingrediënten met* zijn fairtrade
Tip: Serveer met gegrilde maiskolven of een goedgevulde frisse salade.