Ga terug

Vanille IJskoffie

Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Drankjes
Porties 2

Equipment

  • Een silicone ijsblokjestray
  • 2 grote glazen
  • lange lepels of rietjes

Ingrediƫnten
  

  • 2 tl vanille extract
  • 300 ml volle melk (of plantaardige melk)
  • Espressobonen Dark Roast*

Instructies
 

  • Begin een dag van tevoren door 1 afgekoelde espresso (of zwarte koffie) te verdelen over een ijsblokjestray. Zet de tray in de vriezer en laat staan tot de koffie helemaal is bevroren
  • Zet 2 kopjes espressokoffie en laat deze helemaal afkoelen (zet eventueel nog even in de koelkast zodat de koffie echt goed koud is). Schenk de koude koffie in de glazen en roer hier het vanille-extract doorheen
  • Verdeel de koffie ijsklontjes over de glazen. Klop de koude melk tot hij iets gaat schuimen en schenk deze voorzichtig over de ijsblokjes. Serveer met een lange lepel of een (duurzaam) rietje om de koffie goed door te kunnen roeren

Notities

Ingrediƫnten met* zijn fairtrade
Tip: Houd je van zoet dan kun je wat suiker of andere zoetstof door de nog warme koffie roeren
Trefwoord vegetarisch