Ga terug

Vonkelcocktail met notenrotsjes

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hapjes / drankjes

Ingrediƫnten
  

  • 75 gr chocoladereep puur*
  • 8 Physalis of Kaapse kruisbes 200
  • 200 ml Tropisch sap*
  • 4 el suiker*
  • Tropische notenmix
  • 6 el honing* vloeibaar
  • 1 fles Vonkelwijn*
  • zeezoutmix chili peper*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 gr.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer regelmatig tot de chocoladestukjes zijn gesmolten
  • Leg een stuk bakpapier op een werkblad
  • Vouw de blaadjes van de Physalis naar achteren, doop de vruchten in de gesmolten chocolade en leg ze met de kant van de blaadjes op het bakpapier en laat de chocolade hard worden
  • Verhit in een sauspannetje het Tropisch sap en de suiker
  • Kook dit in tot een dikke stroop en laat het afkoelen
  • Verdeel de notenmix in 10 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Besprenkel elk hoopje met honing en maal er zeezoutmix over
  • Rooster de nootjes in de oven tot ze goudbruin kleuren
  • Laat ze afkoelen, zodat de honing hard wordt en de nootjes/rozijntjes aan elkaar plakken
  • Schenk enkele druppels tropische stroop in elk glas en schenk de Vonkelwijn er voorzichtig bij
  • Garneer het glas met de chocolade Physalis en serveer met de pittig-zoete pindarotsjes

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade