Ga terug

Kruidig pompoenbrood

Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Gang Gebak

Ingrediënten
  

  • 400 g pompoen in blokjes
  • 4 eieren
  • 5 el honing*
  • 1 tl appelazijn
  • 1 el chiazaad geweekt in 4 el water
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g rijstmeel (of ander meel)
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • snuf zeezout*
  • 50 g rozijnen
  • 75 g pompoenpitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 gr C
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier
  • Maak de pompoen schoon (schillen hoeft niet) en snijd in blokjes
  • Breng een pan water aan de kook en kook de pompoen in ongeveer 15-30 minuten gaar
  • Laat even afkoelen en pureer de pompoen met een vork of staafmixer
  • Meng het rijstmeel, baking soda, bakpoeder, specerijen, rozijnen en zeezout in een kom
  • Klop de eieren los met het geweekte chiazaad, de honing, appelazijn en vanille extract
    Doe bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag
  • Doe het beslag in een cakevorm en bestrooi met de pompoenpitten
  • Zet het pompoenbrood in de oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar tot een prikker er droog uit komt
  • Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt
  • Lekker bij de koffie of als ontbijt met jam, honing of appelstroop

Notities

Ingrediënten met* zijn fairtrade