Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en schud ze op een bord
Maal de amandelen in een keukenmachine fijn of hak ze met de hand zo fijn mogelijk
verwarm de oven voor tot 180 gr C
Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) Laat de kom het water niet raken
Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur
Klop intussen de boter met 100 g suiker luchtig en romig
Klop er één voor één de eidooiers door
Klop vervolgens de gesmolten chocolade met de fijngehakte amandelen erdoor
Klop in een schone kom de eiwitten stijf
Voeg de resterende 75 g suiker in drie porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken
Spatel het eiwitschuim luchtig door het chocoladebeslag
Schenk het beslag in de vorm
Bak de chocoladetaart in een voorverwarmde oven in 45-50 minuten gaar
Laat de taart in de vorm afkoelen en bestuif met een beetje poedersuiker