Ga terug

Donkere choco-cheesecake met bramen

Bereidingstijd 30 minuten
60 minuten baktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak

Equipment

  • springvorm 22 cm doorsnede

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 pak kandijkoeken
  • 75 g gesmolten boter
  • 200 g Tony Chocolonely pure chocolade*
  • 2 bakjes mascarpone
  • 2 bakjes ricotta
  • 4 eieren
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 2 1/2 bakje bramen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 gr C
  • Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier
  • Verkruimel de koek (in een keukenmachine of met de deegrol) en meng de boter erdoor
  • Giet het mengsel in een springvorm en druk stevig aan
  • Smelt de chocolade 'au bain-marie' (in een bak boven heet water)
  • Meng de mascarpone, ricotta, eieren en suiker tot een egale massa
  • Meng de gesmolten chocolade en een bakje bramen erdoor en schep dit in de vorm
  • Bak de taart ongeveer een uur in het midden van de oven
  • Laat de taart goed afkoelen en leg de overgebleven bramen er bovenop

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Bron: Tony Chocolonely