Ga terug

Frambozenbrownies

Bereidingstijd 30 minuten
30 minuten baktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak

Ingrediënten
  

  • 250 g boter
  • 250 g Tony Chocolonely pure chocolade*
  • 1 vanillestokje
  • 6 eieren
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 bakjes frambozen
  • 100 g witte chocolade*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 gr C
  • Smelt de boter in een steelpan
  • Hak ondertussen de chocolade in kleine stukken
  • Neem de boter van het vuur en roer de pure chocolade erdoor tot 'ie gesmolten is
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit
  • Doe het merg met de eieren in een grote kom en klop dit in 3 minuten luchtig met een keukenmachine/staafmixer en voeg langzaam de suiker toe
  • Schenk de gesmolten chocolade al roerend bij het eimengsel
  • Zeef het meel erboven en schep dit er luchtig door
  • Meng één bakje frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag
  • Doe in een ovenschaal
  • Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven
  • Goed laten afkoelen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Bron: Tony Chocolonely