Ga terug

Tropische notenscones met jam

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Gebak
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl bakpoeder
  • 150 g muesli naturel
  • 100 g Tropische notenmix grof gehakt
  • 3 el rietsuiker*
  • snuf zout*
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 200 ml (soja)melk
  • 125 ml crème fraîche
  • 12 el ananas-jam

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 gr C
  • Meng alle droge ingrediënten (bakmeel, -poeder, muesli, tropische notenmix, suiker en zout) door elkaar
  • Voeg boter en melk toe en kneed, eventueel met behulp van een mixer, tot een samenhangend deeg
  • Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2.5 cm dik en steek mbv een uitsteekvormpje of glaasje (met diameter 3-4 cm) ongeveer 12 scones uit
  • Leg de deegvormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bestrijk de scones met melk en bak in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar
  • Serveer warm met een dot crème fraîche en ananas-jam

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade