Ga terug

Chocolade Mango Cupcakes

Bereidingstijd 30 minuten
25 minuten baktijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Gebak

Equipment

  • papieren bakvormpjes
  • spuitzak
  • cupcakeblik

Ingrediënten
  

  • 1 mango
  • 50 ml water
  • 70 g Tony Chocolonely pure chocolade*
  • 1 vanillestokje
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 230 g suiker*
  • Voor de mascarpone-crème
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 g mascarpone
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 gr C
  • Snijd de mango en chocolade in stukjes
  • Pureer 100 g mango met het water
  • Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er aan één kant uit
  • Roer in één kom de bloem met bakpoeder en suiker door elkaar
  • Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de eieren, mangosap en vanillemerg
  • Voeg de twee samen
  • Spatel dan de chocolade en mango erdoor
  • Zet de papieren bakvormpjes in de cupcake tray en vul ze driekwart met het beslag
  • Bak de cupcakes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar
  • Roer ondertussen de boter (op kamertemperatuur) met poedersuiker in 10 minuten luchtig
  • Schraap het merg uit het overgebleven halve vanillestokje en roer door de boter
  • Spuit de mascarponecrème met de spuitzak op de afgekoelde cupcakes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade