Ga terug

Knapperige Thaise salade met rijstazijn

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine paksoi
  • 100 g taugé
  • 200 g sugarsnaps
  • 1/2 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 2 tl vissaus
  • 2 el verse koriander, grof gehakt
  • 2 el verse basilicum, gehakt
  • 50 g gezouten pinda's
  • 50 ml rijstazijn*
  • 1 el rietsuiker*
  • sambal oelek naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de paksoi in dunnen reepjes en doe samen met de taugé in een vergiet
  • Spoel af met koud water
  • Breng water aan de kook en blancheer hierin de sugarsnaps maximaal 2 minuten
  • Giet af boven de vergiet met paksoi en taugé en spoel na met koud water
  • Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaden eruit en snijd in halve maantjes
  • Snijd de bosui in dunne ringen
  • Maak een dressing van rijstazijn, zonnebloemolie, vissaus, rietsuiker en sambal
  • Meng de groenten met de verse kruiden en de dressing en verdeel over 4 borden
  • Garneer met grof gehakte pinda's

Notities

  • Lekker met gekookte rijst en gebakken verse makreel, die je een half uur hebt gemarineerd in sojasaus, gembersiroop, sesamolie, sambal, sesamzaadjes en bosui
  • Serveer met pita broodsticks uit de oven
Ingrediënten met * zijn fairtrade