Ga terug

Kip-Kerrie ovenschotel met Bloemkool

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • plantaardige olie of klontje boter
  • 600 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 4 stuks kipdijfilet, in stukjes
  • molen Kaapse kerriemix
  • 1 flinke prei, gewassen en in ringen
  • 1 blik Annasschijven op sap*
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram gemalen kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af
  • Bestrijk een ovenschaal met een beetje oiie of boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes
  • Maal de Kaapse kerriemix royaal over de stukjes kip(dij)filet
  • Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaarVerhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom bruin (maar nog niet helemaal gaar)
  • Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee
  • Neem alles uit de pan
  • Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd ze daarna in stukjes
  • Meng de stukjes ananas met het kippreimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes
  • Leg hierop de bloemkoolroosjes
  • Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper
  • Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er de gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven
  • Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade