Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook
Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af
Bestrijk een ovenschaal met een beetje oiie of boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes
Maal de Kaapse kerriemix royaal over de stukjes kip(dij)filet
Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaarVerhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom bruin (maar nog niet helemaal gaar)
Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee
Neem alles uit de pan
Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd ze daarna in stukjes
Meng de stukjes ananas met het kippreimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes
Leg hierop de bloemkoolroosjes
Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper
Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er de gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven
Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar