Ga terug

Pittige kiptajine met abrikozen, rozemarijn en gember

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Koken in tajine
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 el olijfolie (+ klontje boter)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 takjes rozemarijn 1 fijngehakt, 2 gehalveerd
  • 40 g verse gember geschild en fijngehakt
  • 2 rode chilipepers zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1-2 kaneelstokjes
  • 8 kippendijen
  • 175 g geweekte, gedroogde abrikozen
  • 2 el vloeibare honing*
  • 400 g hele tomaten met sap uit blik
  • zeezout* en versgemalen zwarte peper
  • klein bosje verse groene of paarse basilicum
  • couscous*

Instructies
 

  • Verhit de olie en boter in een tajine of braadpan met dikke bodem
  • Roer de ui, gehakte rozemarijn, gember en chilipeper erdoor en bak tot de ui zacht wordt
  • Roer de gehalveerde takjes rozemarijn en de kaneelstokjes erdoor
  • Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin
  • Schep de abrikozen, honing en tomaten met het sap erdoor
  • Voeg, indien nodig, nog wat water toe, zodat de bodem van de tajine vol vocht staat en de abrikozen onder staan
  • Breng het vocht aan de kook en draai het vuur laag. Doe het deksel op de tajine of pan en laat alles 35-40 minuten zachtjes stoven
  • Breng de tajine op smaak met zout en peper
  • Scheur de grote basilicumblaadjes en laat de kleine blaadjes heel. Bestrooi de kip ermee en serveer het gerecht direct

Notities

  • Lekker met couscous en een groene salade
  • Gebruik voor een iets minder pittige schotel de helft van de chilipeper
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade