Ga terug

Pittige visburger met mango

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 g witvisfilet, bijv. kabeljauw
  • 1 ei
  • 10 el gemalen kokos
  • scheut plantaardige olie
  • 6 el mayonaise
  • 4 hamburgerbroodjes
  • sla, tomaat
  • 1 blik Mangoschijven op lichte siroop*
  • 1 Ć  2 el Groene Curry Kruidenpasta*
  • molen Zeezout mix Chilipeper
  • 3 el Sweet Chili Saus*

Instructies
 

  • Laat de mangoschijven uitlekken
  • Maal de vis fijn met behulp van een keukenmachine
  • Meng de curry kruidenpasta met het ei en voeg dit samen met twee tot vier eetlepels gemalen kokos en het zeezout bij de vis
  • Meng alles goed door elkaar
  • Vorm vier platte burgers van het vismengsel en wentel ze door het restant van de gemalen kokos
  • Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant
  • Maak een saus van zes eetlepels mayonaise en drie eetlepels sweet chilisaus
  • Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met mayochilisaus
  • Leg daarop de sla, de visburger, tomaat en de mangoschijven
  • Leg de bovenkant van het broodje er bovenop, steek alles vast met een prikker en serveer de burgers met extra mayochilisaus

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade