Ga terug

Mosselen gekookt in groene currry en kokosmelk

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g Pandanrijst*
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 pakje Groene Curry Kruidenpasta*
  • 1 zak Thaise roerbakmix, 400g, panklaar
  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • 1 blik Kokosmelk*
  • 100 g zeekraal

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan
  • Verhit 4 el olie in een (mossel)pan
  • Voeg de curry toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen
  • Voeg daarna de roerbakmix, de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel
  • Voeg de laatste paar minuten de zekraal toe
  • Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gekookte mosselen en de kokosgroenten erop

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Tip: vervang de mosselen door vis of garnalen
Wijntip: Chardonnay (wit) uit Zuid-Afrika, Fair Trade Original