Ga terug

Maaltijdsoep met zoete aardappel

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 700 g zoete aardappelen
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uitjes, gesnipperd
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 200 g kiptukjes
  • 2 limoenen, 1 geperst / 1 in schijfjes
  • 1 struik paksoi, gesneden
  • 1-2 el Rode Curry Kruidenpasta*
  • 1 blik Kokosmelk, 400 ml*
  • molen Zeezoutmix Chilipeper

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember
  • Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe
  • Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel
  • Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook
  • Kook de soep tot de aardappel gaar is
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer
  • Bestrooi de kipstukjes met zout en voeg toe aan de soep
  • Kook tot de kip gaar is
  • Voeg een deel van het limoensap toe
  • Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe
  • Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel met limoensap en garneer ieder kom met een schijfje limoen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Vega-tip: neem een groentebouillontablet en laat de kipstukjes achterwege of vervang door vegetarische wokstukjes