Ga terug

Kippenpootjes met sojasaus en gebakken rijst

Bereidingstijd 25 minuten
in de marinade 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippenpootjes of braadsticks
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 teenje knoflook
  • 4 maïskolven
  • 50 g gemalen kokos
  • 30 g gefruite uitjes
  • boter
  • verse koriander
  • 25 ml biologische Sojasaus*
  • 300 g biologische Zilvervliesrijst*
  • Kruidenmolen Zeezout chili mix

Instructies
 

  • Maak een mengsel van zonnebloemolie, gembersiroop, geperste knoflook en sojasaus en marineer de kippenpootjes hierin 30 minuten
  • Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en braad de kippenpootjes met de marinade ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur rondom bruin (voeg indien nodig een scheutje water toe)
  • Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kook de maïs in 20 minuten gaar
  • Giet de rijst af en laat droog stomen
  • Verhit een beetje van het vet uit de pan van de kip in een wok of braadpan en bak hierin de rijst
  • Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin
  • Voeg kokos en gebakken uitjes bij de gebakken rijst
  • Serveer de kip met de gebakken rijst, de knapperige maïs met een klontje koriander-zeezout chilimix boter
  • Garneer met wat achtergehouden koriander

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original