Ga terug

Groene curry met pompoen, kip en gemalen rijst

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 flespompoen (ca. 500 g)
  • 4 kippendijen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 200 g haricots verts
  • 3 el. kleef- of sushirijst
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 zakje groene curry kruidenpasta*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 250 g Basmatirijst*

Instructies
 

  • Schil de pompoen met een dunschiller. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken (in Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel goed afboenen)
  • Snijd de kip in stukken
  • Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta
  • Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook
  • Voeg de haricots verts toe en laat nog zo'n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn
  • Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is.
  • Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt
  • Maal deze rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry
  • Serveer de curry met verse koriander en de Basmatirijst

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade