Ga terug

Tom Kha Kai

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 sjalotten
  • 600 ml kippenbouillon
  • 150 g. kippenvlees dijvlees in kleine stukjes
  • 8 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 g oesterzwammen in reepjes
  • 100 g witte kool in reepjes
  • 1 limoen
  • 5 blaadjes citroenblad
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1 zakje Tom Kha kruidenpasta voor soep*

Instructies
 

  • Breng de kokosmelk aan de kook
  • Snijd de sjalotten in kwarten en voeg deze samen met de kruidenpasta toe aan de hete kokosmelk.
  • Sluit de pan af met een deksel en laat even doorkoken
  • Schenk er de kippenbouillon bij en voeg het kippenvlees toe. Laat de kip 5 minuten garen. Niet langer, anders wordt het vlees droog
  • Voeg de cherrytomaatjes toe en als laatste de oesterzwammen en de kool. Laat nog enkele minuten koken
  • Pers de limoen uit en giet het sap in de soep. Maak de soep af met de citroenblaadjes en serveer de soep dampend warm

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Vegetariërs vervangen de kippenbouillon door groentebouillon. De vissaus kun je vervangen door lichte sojasaus of tamarinde en de kip door blokjes tofu