Ga terug

Feestelijke lamsbout met spicy pompoen

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 lamsbout (ca. 800g) op kamertemp.
  • 1 flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • ½ kaneelstokje, bij voorkeur Ceylon
  • 80 ml olijfolie
  • 2 flinke tenen knoflook, 1 in plakjes, 1 geperst
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist
  • 2 bloedsinaasappels, 1 geperst en 1 in plakken
  • Molen zeezout mix groene kruiden
  • Molen zeezoutmix chilipeper
  • 2 el Tropische honing vloeibaar*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200°C
  • Leg de pompoenblokjes in een braadslede
  • Verkruimel het kaneelstokje erboven, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout chilipeper boven
  • Plaats 20 min. in de oven, haal de schaal eruit en draai de temperatuur naar 175°C
  • Snijd inkepingen in de lamsbout, steek er plakjes knoflook en naaldjes rozemarijn in.
  • Maak een marinade van 50 ml. olijfolie, 50 ml. sinaasappelsap en de honing
  • Laat de lamsbout hierin marineren
  • Verhit olijfolie in een ovenbestendige braadpan
  • Maal zeezout groene kruiden boven de bout, haal deze uit de marinade en braad rondom bruin.
  • Giet 3 el. marinade over de lamsbout en plaats ca. 60 min. in de oven (tot een kerntemperatuur van 65°C)
  • Pers een teen knoflook uit boven de overgebleven marinade en besprenkel hiermee de lamsbout tussendoor
  • Bak de laatste 15 min. de plakken sinaasappel en geroosterde pompoenblokjes mee

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
wijntip: Cabernet Sauvignon (rood), Zuid Afrika