Ga terug

Khao Pad

Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 g gare Pandanrijst*
  • milde olijfolie
  • 3 sjalotten fijngesneden
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • stukje verse gember
  • 2 rode pepers in flinterdunne schuine plakjes
  • 200 g rauwe gepelde garnalen
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 1/2 ananas geschild, kern verwijderd
  • 1 rode paprika in kleine reepjes
  • 75 g rozijnen
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el palmsuiker (optioneel)
  • 75 g geroosterde cashewnoten
  • 3 lente-uitjes in dunne ringetjes
  • blaadjes van 10 takjes koriander

Instructies
 

  • Verwarm een wok op hoog vuur totdat deze gaat walmen
  • Doe een flinke scheut milde olijfolie in de pan, voeg onmiddellijk sjalot, knoflook en gember toe en fruit tot de geuren vrij komen. Voeg dan de rode peper toe en fruit enkele seconden mee
  • Voeg de garnalen toe en wok mee tot ze roze beginnen te kleuren
  • Voeg de gekookte rijst toe en bak enkele minuten mee
  • Voeg vissaus, sojasaus en limoensap toe en schep om
  • Voeg ananas, paprika, rozijnen en kurkuma toe en bak enkele minuten mee
  • Voeg eventueel wat palmsuiker toe om de khao pad naar smaak zoeter te maken. Gebruik extra vissaus voor een zouter en extra limoensap voor een zuurder resultaat
  • Meng op het laatst de cashewnoten, lente-ui en de helft van de koriander erdoor
  • Serveer en bestrooi met de rest van de koriander

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Bron: kookboek Eerlijk eten