Ga terug

Rendang met rundvlees en Oosterse sperziebonensalade

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 g runderlappen
  • 1 ui
  • 200 ml water
  • 600 g sperziebonen
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 2 el sesamolie
  • 2 el limoensap
  • 1 el kokosrasp
  • 2 el gehakte pinda's
  • peper
  • 1 pakje Indonesische kruidenpasta Rendang
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie
  • 2 el sojasaus* voor salade
  • 1 el honing* voor salade
  • een draai van de molen zeezoutmix kokos citroen en koriander
  • 300 g Basmatirijst*

Instructies
 

  • Snijd de runderlappen in reepjes en snipper de ui
  • Verhit de kokosolie in een wok of pan met dikke bodem en bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin
  • Voeg de ui toe en bak even mee
  • Doe de rendangkruidenpasta, kokosmelk en 200 ml water erbij en roer door
  • Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 50 minuten sudderen. Kijk halverwege even hoever de saus verdampt is en voeg, als dat nodig is, wat water toe
  • Haal na 50 minuten het deksel van de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte
  • Kook de rijst, zoals aangegeven op de verpakking
  • Maak ondertussen de salade:
  • Haal de puntjes van de sperziebonen en blancheer* de bonen (*in ruim kokend water snel garein ongeveer 4 minuten
  • Snijd een sjalotje ragfijn, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper, zonder zaadjes, in dunne ringetjes
  • Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren
  • Breng op smaak met een draai van de zeezoutmix molen en peper
  • Roer de dressing door de uitgelekte bonen en bestrooi met de geraspte kokos en de gehakte pinda's
  • Verdeel de rijst, de rendang en salade over 4 borden en bestrooi eventueel nog met wat gehakte pinda's

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade