Ga terug

Marokkaanse gehaktballetjes met cherry tomaatjes

Voorbereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 350 g gehakt
  • 1 bosje verse koriander 1gehakt
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper*
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 400 g cherry tomaatjes
  • 1 Turks brood
  • 1 pakje Marokkaanse gehaktballetjes kruidenpasta*

Instructies
 

  • Meng het gehakt met een snufje peper en zout en de helft van de fijngesneden koriander en draai tot kleine balletjes
  • Bak de gehaktballetjes met olijfolie in een hapjespan met deksel of tajine in ca. 8 minuten op matig vuur
  • Voeg de blokjes tomaat en de kruidenpasta toe en meng voorzichtig
  • Verwarm de oven voor op 180 gr.
  • Verdeel na 5 minuten verwarmen op matig vuur de cherry tomaatjes erover en laat afgedekt nog ca. 5 minuten gaar worden
  • Verwarm ondertussen het brood, bestrooi met de rest van de koriander en serveer het brood erbij

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade