Ga terug

Thaise groen curry met kip en paksoi

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 g kipdijfilet
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paksoi
  • 150 g doperwten diepvries
  • 1 bosje koriander
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • peper/zout
  • 1 pakje Thaise Groene Curry kruidenpasta*
  • 400 ml Kokosmelk*
  • 1 pak witte rijstnoedels*

Instructies
 

  • Snijd de ui in halve ringen, de paksoi in grove stukken en hak de knoflook en de koriander. Snijd de kip in dunne reepjes. Verdeel de limoen in parten
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipreepjes tot ze bruin zijn. Doe de knoflook, ui en paksoi erbij en bak kort mee. Roer de currypasta erdoor en laat 2 minuten meebakken. Schenk de kokosmelk erbij, roer goed door en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat de curry 2 minuten sudderen. Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel de noedels over 4 diepe borden of kommen en schep hier de groene curry over. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.

Notities

Ingrediƫnten met* zijn fairtrade
  • Ook lekker met ongebrande cashewnoten. Deze kun je even kort bakken zonder olie in een pan met een goede anti-aanbaklaag. Strooi ze daarna over het gerecht. Of zet ze neer in een bakje zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel cashewnoten hij of zij eroverheen doet
Trefwoord curry