Ga terug

Gele curry met geroosterde zoete aardappel en ananas

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
  • 150 g jonge bladspinazie
  • 3 zoete aardappels in blokjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 g ongezouten pinda's gehakt
  • ½ tl kaneel
  • zout/peper
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1 pakje Gele Curry kruidenpasta*
  • 1 blik(227 g) ananas*
  • 300 g Pandan rijst*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zoete aardappels op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout en doe ongeveer 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn en goudbruin gekleurd
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Fruit ondertussen de ui en knoflook glazig met 1 eetlepel olie in een pan
  • Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en breng aan de kook
  • Voeg de kaneel, de spinazie, de helft van de lente-ui en de zoete aardappel toe en laat op laag vuur nog 3 minuten pruttelen
  • Doe op het eind de ananas erdoor en verwarm even mee. Doe de rijst in een kom en schep de curry erover. Garneer met de achtergehouden lente-ui en de gehakte pinda’s

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord curry, vegetarisch